Young Professional van de maand

“Kennis van de Duitse taal geeft zelfvertrouwen en wordt enorm gewaardeerd”

Onze Young Professional van de maand april is Joris Bengevoord. Als burgemeester van de grensgemeente Winterswijk werkt hij dagelijks samen met de Duitse buren.

Joris Bengevoord is geboren en getogen in Winterswijk. Van 2002 tot 2009 studeerde hij Business Studies aan de Universiteit van Tilburg, waar hij ook politiek actief werd: eerst als raadslid in de gemeenteraad en later als fractievoorzitter van GroenLinks. Ruim acht jaar was hij algemeen directeur van familiepretpark De Waarbeek in Hengelo, tot hij in 2017 werd verkozen tot burgemeester van zijn geboorteplaats Winterswijk. In 2018 werd de jonge, daadkrachtige burgemeester door het vakblad Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot Beste Bestuurder van een kleine gemeente. Hij doet zijn werk met veel plezier en ziet zichzelf als een communicatieve verbinder die tegengestelde belangen kan overbruggen.

Waarom ben je lid geworden van het DNHK Young Professionals netwerk?

Als burgemeester van een grensgemeente speelt grens dagelijks een rol in mijn leven. Het leek me leuk andere jongeren te treffen die ook met Duitsland bezig zijn, en die me weer kunnen inspireren in mijn werk als burgemeester. Daarnaast zijn de bijeenkomsten altijd enorm gezellig.

Wat is jouw band met het buurland?

Wij werken al jaren uitstekend samen met onze Duitse buren op het gebied van onderwijs, veiligheid, cultuur, werkgelegenheid en bereikbaarheid. Er is een lange traditie van samenwerking in de regio. We doen Europa in het klein hier. Zeker nu in crisistijd merken we hoe waardevol die goede wederzijdse band is. We weten elkaar snel te vinden. Corona stopt namelijk niet bij de grens.

Welke raad of tip zou jij geven aan andere Young Professionals/starters?

Zorg dat je zo snel mogelijk de taal machtig wordt. Ik heb zelf een week „bij de nonnen in Vught“ gezeten en heb er nog dagelijks plezier van. Het geeft je zelfvertrouwen aan tafel in Duitsland en het wordt echt enorm gewaardeerd.

Iedere maand selecteren we een ‘Young Professional van de maand’. Laat ons weten waarom jij hiervoor in aanmerking komt. Heb je je traineeship succesvol afgerond? Of je op een bijzondere manier ingezet voor het Duits-Nederlandse netwerk? Een grote stap gezet in het belang van je startup?  We zijn erg benieuwd! Meld je aan via: a.vanwersch@dnhk.org.

Wil je ook lid worden van het DNHK Young Professionals netwerk? Kijk dan op onze webpagina.

Contactpersoon

Anouk Vanwersch

Leden & Events

0031 (0)70 3114 152

a.vanwersch@dnhk.org